Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πεδίο Γνώσης, ανακοινώνουν τη διοργάνωση Επιχορηγημένου από την ΑνΑΔ Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου με θέμα:

Αρχές Σχεδιασμού Πυρασφάλειας και Πυροπροστασίας Κτηρίων

Εισηγητές: Μάριος Μηχαηλίδης, Δρ. Κλέλια Πέτρου

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η κατάρτιση των ενδιαφερόμενων στα θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας κτηρίων κατά το σχεδιαστικό αλλά και το κατασκευαστικό στάδιο, βάση των απαιτήσεων του Κανονισμού 61|Α – Παράρτημα IV – Πυροπροστασίας.

Περιεχόμενο Κατάρτισης

  • Ο ρόλος του μηχανικού Πυρασφάλειας
  • Διεθνής Κώδικες Πυρασφάλειας/ Πυροπροστασίας
  • Κυπριακές οδηγίες Πυροπροστασίας. Περιεχόμενα Κανονισμού 61|Α – Παράρτημα IV – Πυροπροστασίας
  • Γενικές αρχές παθητικών μέτρων Πυροπροστασίας
  • Ενεργητικά συστήματα Πυροπροτασίας

Πρόγραμμα

Διάρκεια εκπαίδευσης: 6 συνεδρίες, σύνολο 15 ώρες

Μέθοδος Κατάρτισης: Διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom

  • Τρίτη, 2 Απριλίου: 18:00 – 20:30
  • Τετάρτη, 3 Απριλίου: 18:00 – 20:30
  • Τρίτη, 9 Απριλίου: 18:00 – 20:30
  • Πέμπτη, 11 Απριλίου: 18:00 – 20:30
  • Τρίτη, 16 Απριλίου: 18:00 – 20:30
  • Πέμπτη , 18 Απριλίου: 18:00 – 20:30

Αναλυτικό κόστος σεμιναρίου

Δικαιούχοι επιχορήγησης ΑνΑΔ: 75 ευρώ

Εγγραφή

Η διαδικασία δήλωσης συμμετοχής διενεργείται μέσω του συνδέσμου:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSejeOPL6EgfOhEXXDU1kGIBn_jE2hMHwIU4CMUyYv0EaF08zw/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Προθεσμία υποβολής συμμετοχής μέχρι 22 Μαρτίου.

Βιογραφικά Εισηγητές

Ο Μάριος Μιχαηλίδης, είναι αρχιτέκτονας και Διευθύνων Συνέταιρος και συνιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Μάκης Μιχαηλίδης + Συνεργάτες με έδρα τη Λευκωσία. Το γραφείο ασχολείται κυρίως με τη μελέτη, αδειοδότηση και επίβλεψη ιδιωτικών έργων διαφόρων τύπων, κατηγοριών, χρήεων και κλιμάκων, όπως μεμονωμένες κατοικίες, οικιστικές, γραφειακές και άλλες εμπορικές και βιομηχανικές αναπτύξεις, εκπαιδευτήρια και κέντρα αναψυχής, με την αποκατάσταση διατηρητέων και μή κτηρίων και με υπαίθριες διαμορφώσεις.

Ο Μάριος Μιχαηλίδης σπούδασε Αρχιτεκτονική στο University of Manchester από όπου και απέκτησε τους τίτλους ΒΑ(Hons) και BArch. Είναι εγγεγραμμένο μέλος του Royal Institute of British Architects (RIBA), του ΕΤΕΚ καιτου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου (ΣΑΚ). Εργαστηκε σε μεγάλο αριθμό έργων διαφόρων τύπων, χρήσεων και κλιμάκων στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο Λίβανο και στην Κύπρο.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Κύπρου για τα έτη 2017 – 2019 και Γενικός Γραμματέας του ΣΑΚ για τα έτη 2019 – 2022. Εκπροσώπησε τον ΣΑΚ σε διεθνής οργανισμούς όπως ACE – Architects’ Council of Europe και Mies van der Rohe Awards. Τον Οκτώβριο του 2019 επιμελήθηκε της Έκθεσης Mies van der Rohe Award 2019 με τίτλο “What’s Old What’s New” που έγινε στη Λευκωσία. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Μικτής Επιτροπής Δομικών Συμβολαίων Κύπρου Λτδ – ΜΕΔΣΚ ΛΤΔ και από τον Ιούνιο του 2020 κατέχει την τιμητική θέση του εκπροσώπου του ΕΤΕΚ στη συμβουλευτική Επιτροπή Πυροπροστασίας.

Η Δρ. Κλέλια Πέτρου έχει 12ετή εμπειρία ως Μηχανικός Πυρασφάλειας: συνολικά 7 χρόνια εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, 3 χρόνια ως ερευνητής διδακτορικού στη Βόρεια Ιρλανδία, 4 χρόνια στο Λονδίνο και τα 5 τελευταία χρόνια στην Κύπρο. Η Κλέλια σπούδασε Μηχανικός & Αεροναυπηγός Μηχανικός στο Πανεπιστήμιο Πατρών και έχει μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στη Μηχανική Πυρασφάλειας από το Πανεπιστήμιο του Ulster, της Βόρειας Ιρλανδίας.

Στο Λονδίνο έχει εργαστεί ως Μηχανικός Πυρασφάλειας στην Hoare Lea και BuroHappold. Έχει αναπτύξει τις στρατιγικές πυρασφάλειας για κτήρια διαφόρων χρήσεων και γεωμετρίας, σε διάφορες χώρες, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, το Μιανμάρκαι το Κατάρ. Επίσης, έχει κάνει Μελέτες Διαχείρησης Κινδύνων Πυρκαγιάς (Fire Risk Assessments) σε μεγάλα κτήρια. Η Κλέλια, έχει άριστη γνώση εφαρμογής των προνοιών ων British Standards’ και της Κυπριακής Νομοθεσίας για θέματα πυρασφάλειας. Στην Κύπρο έχει ιδρύσει την F.A.B.S.Fire και προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες μηχανικής πυρασφάλειας στον σχεδιασμό και κατασκευή κτηρίων, όπως πολυκατοικίες, γραφεία και κτήρια δημόσιας χρήσης, με την πληοψηφία να είναι ψηλά κτήρια.

Είναι μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) και του Institution of Fire Engineers (IFE). Είναι εξωτερικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην ερευνητική ομάδα CERIDES και συμμετέχει εκ μέρους του πανεπιστημίου σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα (Horizon 2020) με κύριο θέμα έρευνας τις δασικές πυρκαγιές, FirEUrisk και SEMEDFIRE. Επίσης, συνεργάζεται με την Ακαδημία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου και διδάσκει στα δόκιμα μέλη το μάθημα “Ψηλά Κτήρια, πυροσβεστικός εξοπλισμός και Διαδικασίες Εκκένωσης”.