Ανάγκη κατάρτισης:

Η βιομηχανία κατασκευών απορροφά δισεκατομμύρια τόνους υλικών ετησίως, τα κτίρια καταναλώνουν το 40% της παγκόσμιας ενέργειας και σχεδόν τα μισά απο τα αποθέματα υλικών που παράγει ο άνθρωπος. Επιπλέον, η ανέγερση και η κατεδάφιση των κατασκευών δημιουργεί εκατομμύρια τόνους αποβλήτων. Είναι συνεπώς απαραίτητη η επανεξέταση και η βελτίωση του κύκλου ζωής των κτιρίων καθώς και όλων των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το δομημένο περιβάλλον. Ο χάλυβας ως δομικό υλικό, διαθέτει εγγενή χαρακτηριστηκά απο τα οποία προκύπτουν πολλαπλά οφέλει και εξαιτίας αυτών οι σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές όπως αυτές ορίζονται απο τον Ευρωκώδικα 3 αποτελούν σήμερα την αιχμή του δόρατος για τη μετάβαση της βιομηχανίας κατασκευών σε αειφόρες βιώσιμες πρακτικές. Οι σύγχρονες μεταλλικές κατασκευές με βάση των ευρωκώδικα 3 όχι μόνο παρέχουν πολλαπλά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδούς αλλά αναπτύσσουν και εφαρμόζουν πρακτικές βιωσιμότητας και αειφορίας. Η αειφορία αποτελεί πλέον έναν απο τους σημαντικότερους παράγοντες εξέλιξης του κλάδου των μεταλλικών κατασκευών.

Περιεχόμενο:

  • Δομή και όροι Συμβολαίου
  • Ο Ρόλος και οι Αρμοδιότητες του κάθε Συντελεστή στο Κατασκευαστικό Έργο
  • Υποχρεώσεις Εργολάβου και Εργοδότη
  • Συμπλήρωση των Εργασιών, Εκκαθαρισμένες Αποζημιώσεις και Αποκατάσταση των Ελαττωμάτων
  • Παράταση Χρόνου και Αναπροσαρμογή της Ημερομηνίας Ολοκλήρωσης των Εργασιών στο Κατασκευαστικό Έργο
  • Τεχνικές Ανάλυσης Καθυστέρησης στην Αποπεράτωση του Κατασκευαστικού Έργου
  • Απώλειες και Έξοδα
  • Τερματισμός της Σύμβασης και Συνέπειες / Νομικές Ερμηνείες

Περιγραφή υποψηφίων για συμμετοχή:

Αρχιτέκτονες, Πολιτικοί Μηχανικοί, Διευθυντές, Υπεύθυνοι Σχεδιασμού και Κατασκευής Κτιρίων

Πρόγραμμα
Διάρκεια Εκπαίδευσης: 14 ώρες + 4 ώρες ενδοεπιχειρησιακό μέρος
Χρονική τοποθέτηση: 6 και 7 Απριλίου (7 ώρες/ανά ημέρα)
Το σεμινάριο θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Grecian Bay στην Αγία Νάπα.

Αναλυτικό Κόστος Σεμιναρίου
Δικαιούχοι επιχορήγησης ΑνΑΔ: Δωρεάν
Δωρεάν διαμονή στο ξενοδοχείο Grecian Bay

Εκπαιδευτής:

Ο Χάρης Γαντές είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μεταλλικών Κατασκευών στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Έχει Δίπλωμα Πολιτικού Μηχανικού από το ΕΜΠ και πτυχία Master’s και Ph.D. από το MIT. Διδάσκει τα μαθήματα “Σιδηρές κατασκευές Ι”, “Σιδηρές κατασκευές ΙΙ”, “Μη γραμμική συμπεριφορά μεταλλικών κατασκευών”, “Σχεδιασμός καλωδιωτών κατασκευών και μεμβρανών” και “Θαλάσσιες μεταλλικές κατασκευές”. Η ερευνιτική του δραστηριότητα επικεντρώνεται σε θέματα συμπεριφοράς, ανάλυσης και σχεδιασμού μεταλλικών κατασκευών υπό ακραία φορτία που περιλαμβάνουν φορτρία λόγω σεισμού, ανέμου και εκρήξεων, με έμφαση σε προβλήματα μη γραμμικής συμπεριφοράς και στην εκτίμηση της οριακής αντοχής μελών, συνδέσεων και φορέων. Έχει συγγράψει ένα βιβλίο στα Αγγλικά δύο βιβλία στα Ελληνικά 115 Άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και 190 άρθρα σε πρακικη επιστημονικών συνεδριών. το ερευνιτικό του έργο έχει περισσότερες από 3000 ετερο-αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία.

Είναι μέλος της Τεχνικής Επιτροπής ΕΛΟΤ/ΤΕ 67 “ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ”, συντονιστής της Ελληνικής υπο-ομάδας ΕΛΟΤ ΤΕ67/ΟΕ3 για τον Ευρωκώδικα 3 και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή CEN/TC250/SC3 για τον Ευρωκώδικα 3 του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Τυποποίησης CEN. Διετέλεσε μέλος των ομάδων εργασίας SC3/T1 και SC3/T11 του CEN για τα Μέρη 1-1 (Γενικοί κανόνες και κανόνες για κτήρια) και 3(ιστοί, πύργοι και καπνοδόχοι) του Ευρωκώδικα 3 στα πλαίσια της ανάπτυξης της δεύτερης γενιάς των Ευρωκωδίκων. Διευθύνει τη Συντακτική Επιτροπή του περιοδικού Journal of the International Association for Shell and Spatial Structures και είναι ανταποκριτής για την Ελλάδα του περιοδικού Structural Engineering International(SEI). Είναι μέλος του Executive Council της International Association for Shell and Spatial Structures(IASS) και Αντιπρόεδρος της Εταιρίας Ερευνών Μεταλλικών Έργων(Ε.Ε.Μ.Ε).

Παράλληλα συμμετέχει ως σύμβουλος σε στατικές μελέτες κτιριακών και άλλων τεχνικών έργων, κυρίως από χάλυβα αλλά και από άλλα δομικά υλικά, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τα έργα στα οποία έχει συμμετάσχει περιλαμβάνουν κτίρια από χάλυβα και οπλισμένο σκυρόδερμα, αποτίμηση δομικής κατάστασης και ενίσχυσης παλαιών κατασκευών από χάλυβα, οπλισμένο σκυρόδερμα και φέρουσα τοιχοποιία, μεταλλικές κατασκλευές μεγάλου ανοίγματος σε αθλητικές βιομηχανικές και εμπορικές εγκαταστάσεις, μονάδες παραγωγής ενέργειας, βιολογικού καθαρισμού και άλλα ενεργειακά συγκροτήματα, πυλώνες και θεμελιώσεις ανεμογεννητριών, υπόγειους αγωγούς μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, λιμενικές και θαλάσσιες μεταλλικές κατασκευές, καλωδιωτούς ιστούς, προσωρινές κατασκευές αντιστήριξης βαθιών εκσκαφών, έργα σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, τεχνικά έργα οδοποιίας συμπεριλαμβανομένων έργων της Αττικής Οδού, υπόγεια έργα συμπεριλαμβανομένων συράγγων και σταθμών για το Αττικό Μετρό καθώς και γνωματεύσεις και πραγματογνωμοσύνες για θέματα επίλυσης τεχνικών διαφορών.