Πρότυπο BS7671:2008(2015) και Εισαγωγή στο Πρότυπο BS7671:2018 (2024)
Γλώσσα σεμιναρίου:
Τρόπος διεξαγωγής:
Διάρκεια Κατάρτισης:
Κόστος Κατάρτισης:
Περιγραφή Σεμιναρίου
Το σεμινάριο αυτό προσφέρει μια αναλυτική παρουσίαση των σημαντικών αλλαγών και αναθεωρήσεων που επιφέρει το πρότυπο BS7671:2018 σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση BS7671:2008(2015), εστιάζοντας στις νέες απαιτήσεις και βελτιώσεις στους κανονισμούς για τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τροποποιήσεις του 2024, να κατανοήσουν την ανάγκη για την ένταξη αναβαθμισμένων προνοιών σύμφωνα με την Κ.Δ.Π 168/2017 και να γνωρίσουν τις βασικές διαφορές ανάμεσα στις εκδόσεις του προτύπου.
Μέσα από τη σύγκριση των κανονισμών, οι εκπαιδευόμενοι θα κατανοήσουν τις νέες απαιτήσεις για την ασφάλεια, τη γείωση, τις θερμικές επιδράσεις και την ενεργειακή απόδοση των ηλεκτρικών συστημάτων. Επιπλέον, θα εξετάσουν τις πρακτικές εφαρμογές του προτύπου για να εξασφαλίσουν ότι οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις συμμορφώνονται με τις πιο σύγχρονες κανονιστικές απαιτήσεις, μειώνοντας τους κινδύνους ατυχημάτων και βελτιώνοντας την αποδοτικότητα των εγκαταστάσεων.
Το σεμινάριο παρέχει μια συνδυαστική προσέγγιση θεωρητικής κατάρτισης και πρακτικών εφαρμογών, εξασφαλίζοντας ότι οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ασφαλή και σύγχρονη εκτέλεση των εργασιών τους στον τομέα των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.
Ο Χαράλαμπος Α.
Σκαμπαλλής εργάζεται ως Σύμβουλος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός σε ιδιωτικό γραφείο
τεχνικών μελετών και από το 2013 ως Καθηγητής και Συντονιστής του
Προγράμματος Ηλεκτρολογίας στο Cyprus College Λευκωσίας.
Διαθέτει σημαντική θεωρητική και πρακτική εκπαιδευτική και συμβουλευτική εμπειρία σε θέματα Κανονισμών, Σχεδιασμού και Μελέτης Ηλεκρικών Εγκαταστάσεων, Επιθεώρησης και Δοκιμών Ελέγχου , Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, Συστημάτων Ασφαλείας και Πυρανίχνευσης καθώς και άλλων ειδικών θεμάτων ηλεκτρολογίας σε σχέση με τα Βρετανικά πρότυπα BSI.
Από το 2012 έως και σήμερα, έχει παρουσιάσει σειρά τεχνικών σεμιναρίων και ημερίδων σε συνεργασία με την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και όχι μόνο για Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς και Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης σε θέματα Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Προοπτικών Ανάπτυξης Υποδομών Φυσικού Αερίου.
Είναι κάτοχος BEng στην Μηχανική Επιστήμης Υλικών, MEng στην Ηλεκτρολογική Μηχανική, MSc στην Ηλεκτρονική και Ηλεκτρολογική Μηχανική και MSc σε θέματα Ενέργειας. Έχει παρακολουθήσει με επιτυχία σειρά πιστοποιημένων σεμιναρίων σε θέματα Ηλεκτρολογίας και Ανανεώσιμων Πηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο από τους οργανισμούς City & Guilds και European Energy Centre αντίστοιχα καθώς και προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης από τους οργανισμούς IET και CIBSE.
Είναι ενεργό μέλος σε επαγγελματικούς συνδέσμους του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως το Ινστιτούτο Μηχανικής & Τεχνολογίας (ΙΕΤ), Ινστιτούτο Ενέργειας , Σύνδεσμος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Κύπρου και Εγγεγραμμένο Μέλος του Επιστημονικού και Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ) στους Κλάδους Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Μηχανικής Επιστήμης Υλικών.
Ταυτόχρονα συμμετέχει στην Εθνική Επιτροπή Ηλεκτρολογίας CYS TC 23 για την μετάφραση του προτύπου BS7671:2008(2015) ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και από το 2024 έχει αναλάβει και ολοκληρώσει με επιτυχια την επαλήθευση και διόρθωση του ελληνικού κειμένου μετάφρασης της 17ης έκδοσης του βρετανικού προτύπου BS7671 για τους Κανονισμούς Ηλεκτρικών Εγκαταστάσεων, το οποίο θα χρησιμοποιείται από τους επαγγελματίες του κλάδου στην Κύπρο.